MICEK - Mali centar kulture

IMG 3070 SmallMali centar kulture, skraćeno MICEK, nazivIMG 4277 Medium je za program koji će Udruga POKRET održavati s namjerom edukacije djece, mladih i odraslih na području umjetnosti. Program će se jednim dijelom odvijati u multifunkcionalnom prostoru na adresi Remetinečki gaj 27b, s ciljem pozitvnog djelovanja na lokalnu zajednicu i šire. Drugi dio će se održavati u školama i ostalim ustanovama koje za to imaju preduvijete.

Udruga promiče neposrednu i sustavnu edukaciju djece i mladih na području plesa, likovnosti, dramske igre povezujući te umjetničke forme s ciljem poticanja stvaralaštva kao iskonske potrebe čovjeka čije zadovoljenje dovodi do emocionalne ravnoteže.

Učinak takve edukacije dovodi do ispunjenja i stabilnosti pojedinca, što u konačnici ima za rezultat emocionalno zrele osobe koje su potrebne kao integralne jedinke svakog društva. Time cjelokupno društvo i zajednica imaju neprocjenjivu korist jer se takav efekt multiplicira na ostale subjekte u okolini.  plesna dvorana

IMG 4311 MediumVizija Uduge je ponuditi odgojno obrazovni program s područja umjetnosti koji će kroz svladavanje pojedinih zadataka i usvajanja vještina iz pojedinih područja umjetničkog stvaralaštva, omogućiti polaznicima da udovolje svojoj potrebi bavljenja istom. Također će im kroz stečena znanja i vještine omogučiti da budu spremni za izazove koje im donosi sadašnjost i budućnost. Konačni cilj je poboljšati međugeneracijsku solidarnost, osvijestit da je svatko sposoban svojim radom i akcijom djelovat na svoj život i okolinu, te da su interakcija i tolerancija načini na koji svijet ide nabolje i naprijed.

Prilagođeni krativni procesi su metoda kojom se razvija kreativnost u razmišljanju i djelovanju. Povezivanjem pojedinih kreativnih procesa koji imaju za rezultat neko umjetničko djelo većeg ili manjeg obima, ukazuju da je rezultat uvijek prisutan ako se djeluje tj. radi. Rad i radni proces su nešto bez čega nema napretka pojedinca i društva.

Kroz kreativne radionice s područja suvremenog plesa i klasičnog baleta tijelo postaje instrument kojim se mogu izraziti najdublje emocije i raspoloženja. Izvedbena umjetnost kroz dramsku igru, ples i likovnost otvara djeci više prostora za njihovu kreativnost, samoizražavanje, osobni razvoj. Put je to do razvoja ličnosti koja će poštivati estetiku i poetiku života, a time i cjelokupnog i vječnog napora društva da postane bolje.

IMG 4331 Medium

 

Mali centar kulture – Micek zamišljen je kao mjesto gdje će se djeca i odrasli, prvenstveno iz područja Remetinca, Laništa, Botinca ali i ostalih naselja koja gravitiraju lokaciji Remetinečki gaj, okupljati i družiti kroz sadržaje koji će svima oplemenit svakodnevnicu. Prekrasan samozatajni kvart Remetinečki gaj, dobiti će svoje obožavatelje u djeci koji će ga još više uljepšavati i čuvati.

micek karta

Koristimo kolačiće kako bismo neprestano poboljšavali funkcionalnost i dizajn web stranica. Nastavljanjem pregleda naših stranica prihvaćate korištenje kolačića.

Više o korištenju kolačića >>

Prihvaćam Izbriši kolačiće Napusti stranicu